Nézzünk pár alap linux parancsot.

2017. november 11 Tóth István Nincs hozzászólás


Szia kedves olvasó! Egy dolgot fontos leszögeznem már az elején, hogy nem egy profi linux felhasználó és rendszergazda vagyok azonban az alapvető dolgokkal tisztában vagyok. Azzal, hogy elvolvasod ezt a cikket nem tudsz majd elmenni egy rendszergazdai vizsgára és a vizsgán csont nélkül átmenni, azonban ha van egy hobbi projekted vagy szimplán csak szükséged van pár dologra akkor ez egy megfelelő cikk számodra. Nos nézzünk pár alap dolgot. Fontos, hogy analfabétaként nem használtam az össze linux disztribúciót. Amit általában használok az a Debian rendszer valamint az Ubuntu. (tovább…)

Tartalom kezelés egyszerűen!

2017. november 10 Tóth István Nincs hozzászólás


Tartalom kezelés egyszerűen! Minden weboldalnál fontos a jól kezelhetőség. Mivel még az excsm készül így úgy gondoltam bemutatom a jelenleg a piacon lévő népszerűbb tartalomkezelőket és azok jó illetve rossz oldalait. Gondolom sokatoknál felmerült már az, hogy egy ötlethez vagy vállalkozáshoz szükség lenne online megjelenésre. Természetesen ennek megfelelő formája egy weboldal hiszen informatív illetve a cég arculatát is tükrözi. Rengeteg megoldást lehet találni erre a problémára. Elsősorban nézzük azokat a megoldásokat ahol előre meghatározott sablonkészletből előre meghatározott elemekkel tudjuk felépíteni weboldalunkat. Ez a megoldás teljesen megfelel kis vállalkozások oldalaink vagy egy-egy termékleíró oldalnak. Fontos azt tudni, hogy ezen a felületen szimplán egy statikus oldalakból összeállított felületet tudunk létrehozni. (tovább…)

Responsive webdesign & sitebuild

A webdesign nem csak néhány szín és kép. Ezzel érhetjük el, hogy a látogatók ne csak pár másodpercet töltsenek el oldalunkon, valamint ennek segítségével tudjuk közölni a fontos információkat. Oldalainkat a lehető legmodernebb dizájnokkal látjuk el, figyelünk arra, hogy minél letisztultabb megjelenést biztosítson, hogy átlátható legyen, és gyerekjáték legyen a használata mind az oldal kezelőinek és mind a látogatóknak.

Teljesen
Reszponzív
Modern
kialakítás
Állandó
segítség

Tárhelyfelügyelő, tartalomkezelő

2018-ban szeretném elindítani saját tartalom kezelő szoftveremet az EXCSM-et. A rendszer átlagos felhasználók számára nyújtana remek megoldást a könnyű kezelhetősége és átláthatósága miatt. Szeretnénk azt elérni, hogy a rendszer segítségével kis vállalkozások komplett weboldal rendszerét fel lehessen építeni. Lehetővé téve azt, hogy ne keljen több száz ezreket költeni egy weboldalra az alapból kis költségvetésből. A rendszer segítségével gyakorlatilag „össez lehet kattingatni” egy komplex oldalt mindezt úgy, hogy semmi programozói tudást nem igényel. Késöbb szeretnék bele integrálni egy teljes tárhely managger-t mely kompromisszumot nyújtana az egyszerű webszerver és a modern tárhelykezelő rendszert használók számára.

További információk